image
 |  0 25 Лютого 2019 | 19:19

У Луцьку понад 300 нещеплених дітей не допускають до уроків

У Луцьку понад 300 школярів відсторонили від навчання через відсутність щеплень.

Про це Інформаційному агенству Волинські Новини розповіла директор КП «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська.

Так, з її слів, за станом на 22 лютого 2019 року 336 луцьких учнів відсторонили від навчального процесу у зв’язку з відсутністю обов’язкових щеплень.

«Дитина без щеплень має право на навчання, але не може навчатися в колективі. Тому діти, які не мають усіх необхідних вакцинацій згідно із календарем профілактичних щеплень, не можуть відвідувати школи, однак вони мають право на дистанційне навчання або навчання в формі консультування», - зазначила очільниця дитячої поліклініки.

Також вона додала, що організовувати дистанційну форму навчання для учнів, яких від останнього відсторонили, це завдання, власне, директора навчального закладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нововолинську дітей без щеплень не допускатимуть до навчальних закладів

«Ми постійно проводимо так звані роз’яснювальні роботи серед мешканців міста, однак, навіть не зважаючи на те, що кабінети профілактичних щеплень працюють і по суботах, лучани не поспішають вакцинувати своїх дітей. Ми можемо агітувати, а ось змусити – ні», - наголосила медик.

До слова, згідно із інформацією, наданою Волинським міськрайонним відділом лабораторного центру МОЗ України, за станом на 22 лютого, кором перехворіли 290 мешканців Луцька, із них – 148 дорослих та 42 дитини. Також за станом на 22 лютого на стаціонарному лікування у Волинській обласній інфекційній лікарні із діагнозом «кір» перебувало 14 хворих.

Загалом же у 2019 році у Луцьку – 2439 дітей отримали щеплення від кору, а разом із дорослими цей показник становить 5258 чоловік.

Нагадаємо, згідно із розпорядженням голови Волинської ОДА №722 «Про посилення протиепідемічних заходів в області», заплановані певні обсяги щеплень, зокрема і проти кору.

До слова, за станом на 21 лютого 2019 року луцькими медиками уже виконано 70% від запланованих щеплень. Однак ще у 2017-му році, коли медики прогнозували можливість підвищення рівня захворюваності на кір, батьки повністю ігнорували усі запрошення на вакцинацію до медичних установ. Таким чином, тоді вдалось провакцинувати лише 40% учнів шкіл.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити