image
 |  0 4 Лютого 2021 | 21:41

У Луцьку презентували книгу «Волинь 1939-1946 років. Окупована, але не скорена»

У Волинському краєзнавчому музеї 4 лютого презентували книгу «Волинь 1939-1946 років. Окупована, але не скорена».

Як зізналася співавторка книги, представник Українського інституту національної пам'яті Леся Бондарук, пропозиція щодо написання такої книги в рамках проєкту «Україна» надійшла до Луцька саме від харківського видавництва. Вона певний час вагалася, кого долучити до авторського колективу. В результаті співавторами книги стали завідувач науково-екпозиційного відділу новітньої історії Волині Волинського краєзнавчого музею, канедидат історичних наук Богдан Зек, а також журналістка, працівниця відділу зв'язків із громадськістю Волинського національного університету імені Лесі Українки Тетяна Яцечко-Блаженко. 

На презентацію також прибув із Харкова директор головний редактор ТОВ «Видавництво Фоліо» Олександр Красовицький. Він зокрема загострив увагу на проєкті «Україна», наголосивши, що волинські автори витворили чудове багато ілюстроване видання, яке знаходить свого читача. Проєкт має наклад 1500 примірників і є комерційним, проте вже незадовго після видання стало зрозуміло, що слід готувати до друку додатковий тираж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книга-виклик: у Луцьку презентували дослідження «Волинь'43: історіографічне пізнання і криве дзеркало пам’яті» (ФОТО)

У презентації узяв участь перший заступник голови Волинської обласної ради, представник ВО «Свобода» Юрій Поліщук.

"Тішить, що останнім часом маємо низку видавництв, які звертаються до теми історичної літератури. Прикро, що ми майже втратили власне волинське книговидання, але переконаний, що ми мусимо це відновити, особливо краєзнавчого характеру. Тому, в першу чергу, дякую представникам харківського видавництва, що допомагають нам, волинянанм, фактично з іншого кінця України. Дякую також нашим авторам за їхню працю, адже кожен спомин, кожен нарис з нашого історичного минулого – це крок у наше майбутнє.

Безперечно, ця книга буде дужне цінною для наших учителів історії. Адже ми бачимо тут конкретні історичні постаті, і це дуже важливо. Нехай це місцеві постаті, але саме на діяльності таких осіб і мають формуватися і наше світобачення, і патріотизм  підростаючого покоління", – зауважив у своєму виступі Юрій Поліщук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл взяв участь в урочистостях до річниці інтронізації Предстоятеля

Юрій Поліщук також відзначив, що незабаром у Луцьку презентуватимуть ще одну книгу з тематики «війни за історію» – готується презентація книги Дмитра Чобота «Загибель Гути Пеняцької 28 лютого 1944 року», яка розвінчує міфи польської історіографії про знищення цього села українцями.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити