image
 |  4 5 Лютого 2021 | 13:50

У Луцьку в гаражі зберігали фальсифікат, який постачали в магазини (ФОТО)

В рамках операції «Спирт», яка розпочалася 1 лютого поточного року, податковою міліцією Волині виявлено два факти незаконного зберігання та реалізації товарів акцизної групи.

Про це інформує ДФС у Волинській області.

Відтак, в одному з гаражних кооперативів міста Луцька правоохоронці виявили склад фальсифікованого алкоголю під виглядом відомих торгових марок вітчизняного виробництва. В гаражі зберігалось 300 літрів спирту, понад 300 пляшок горілки та коньяку маркованих марками акцизного податку з явними ознаками підробки. Крім того, виявлено понад 900 пачок цигарок без марок акцизного податку встановленого зразка. За наявною інформацією вказану партію алкоголю, спирту та тютюнових виробів правопорушник планував реалізовувати в торгівельних та розважальних закладах міста Луцька та області.

Поруч з цим, в одному з сіл Локачинського району виявлено магазин, де здійснювали реалізацію підакцизу без жодних дозвільних документів, всупереч Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напої, тютюнових виробів та пального».

За попередніми підрахунками, загальна сума вилучених товарів акцизної групи становить 200 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам’ятки архітектури у Луцьку стали об’єктами вандалізму, - депутат

Відносно правопорушників складено адміністративні протоколи за ст. 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності) та ст. 177-2 КУпАП (виготовлення, придбання, зберігання або реалізація фальсифікованих алкогольних напоїв або тютюнових виробів).

В ГУ ДФС у Волинській області попереджають, що триває проведення операції «Спирт», а тому наголошують на дотриманні вимог законодавства щодо обігу підакцизних товарів.

У зв’язку з цим, працівники податкової міліції в посиленому режимі відпрацьовують ринок підакцизу.

Просимо небайдужих громадян інформувати про відомі їм факти незаконного виготовлення чи реалізації підакцизних товарів за тел. (0332) 777-102.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити