image
 |  4 23 Вересня 2020 | 20:46

У Луцьку відслужили акафіст перед Холмською іконою Божої Матері

На Різдво Пресвятої Богородиці клірики луцького храму Холмської ікони Божої Матері відслужили акафіст перед оригіналом цієї реліквії в Музеї волинської ікони.

Про це повідомили в Управлінні Волинської єпархії Православної Церкви України.

Разом із міським деканом протоієреєм Михайлом Онищуком перед образом молилися клірики церкви, працівники музею і парафіяни.

У душпастирському слові отець Михайло зазначив: «Сьогодні, коли немає можливості вшанувати Матір Божу так, як ми звикли [велелюдною прощею], Вона як любляча Мама Сама піде по домівках, де є Її діти».

Давня Русь-Україна мала чотири найбільші святині – чудотворні образи Богородиці з Дитятком: Вишгородська (Володимирська), що експонується у Третьяковській галереї в Москві й шанується як головна реліквія Росії; Белзька (Ченстоховська), що перебуває у Ясноґурському монастирі (м. Ченстохова) та є найшанованішою в Польщі; Успіння з Успенського собору Києво-Печерської лаври, знищена під час окупації Києва в 1941 році; Холмська, що тепер знаходиться в Луцьку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 21 вересня — Різдво Пресвятої Богородиці (Осеніни): історія, традиції та прикмети свята

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити