image
 |  5 13 Жовтня 2023 | 08:28

У Луцьку водій програв апеляцію муніципалам

11 жовтня 2023 року постановою Восьмого апеляційного адміністративного суду було залишено в силі рішення Луцького міськрайонного суду Волинської області у справі №161/7244/23 про скасування постанови про адміністративне правопорушення, згідно з яким Позивачу відмовлено у задоволенні позову, а постанову, винесену інспектором з паркування, залишено без змін, що в черговий раз підтвердило чинність та правомірність постанов інспекторів з паркування департаменту муніципальної варти Луцької міської ради.

Про це інформує Департамент Муніципальної Варти Луцької міської ради, - пише ВолиньUA.

Колегія суддів апеляційної інстанції наголосила, що зупинка, стоянка транспортних засобів є невіддільною складовою організації дорожнього руху, а тому, з метою зведення до мінімуму перешкод для руху усіх учасників дорожнього руху, зупинку і стоянку дозволяється здійснювати у спеціально відведених місцях, позначених відповідними дорожніми знаками або на узбіччі.

Транспортний засіб правопорушника був розміщений ближче 10 метрів від місця виїзду з прилеглої території, чим було створено перешкоду дорожньому руху, що є порушенням п.п. «и» п. 15.9 ПДР України та ч. 3 ст. 122 КУпАП, за що передбачено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 680 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Луцьктепло" завершило роботи на проспекті Відродження

На переконання суду розміщення транспортного засобу є таким, що суттєво перешкоджає дорожньому руху або створює загрозу безпеці руху, оскільки автомобіль був припаркований з порушенням вимог п.п. «и» п. 15.9 ПДР України.

Департамент муніципальної варти попереджає гостей та мешканців міста Луцьк, що інспекторами з паркування департаменту муніципальної варти щоденно проводяться патрулювання з метою виявлення та запобіганням адміністративним правопорушенням у сфері недотримання правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити