image
 |  9 25 Березня 2021 | 19:59

У Луцьку з підвалів новобудови викачують воду, – очевидці

Мешканці вулиці Олекси Ошуркевича стурбовані будівництвом багатоповерхівки в приватному районі міста і готові відстоювати свої права в законному порядку. Питання щодо законного будівництва перебуває на контролі у прокуратури.

Про це йдеться в сюжеті «Громадське Інтерактивне Телебачення».

Як розповіли мешканці, багатоповерхівка будується на болотистій місцевості, нині з підвалів новобудови викачують воду. Раніше на даному місці була зелена зона, де били джерела.

Мешканці вулиці Даньшина і Олекси Ошуркевича розповідають, що жити в такому районі міста, де буде зведено багатоповерхівку, буде вкрай не зручно. На місці не передбачено ні парковичних місць, ні місць для дитячих та спортивних майданчиків. Також вулиці будуть перезавантаженні автомобільним транспортом.

Лучани звернулись щодо законності будівництва багатоповерхівки до органів прокуратури та Луцькради. Наразі відповіді - відсутні. 

На березневу сесію до Луцькради звернулась власниця земельних ділянок на Олекси Ошуркевича 1-а, 1-в, 1-г щодо зміни цільового громадянці Гажулі Т.М. з приватної забудови на багатоквартирну житлову забудову. Однак, після резонансу в ЗМІ, дане питання зняли з розгляду сесії за заявою Тетяни Ганжули.

Жителів вулиці Даньшина та Олекси Ошуркевича збентежила інформація про зміну цільового призначення землі і планів щодо подальшого нового будівництва. Адже у них є питання щодо законності зведення попередніх будинків. Тому лучани звернулись з проханням відстояти їх права до депутата Луцькради по №2 виборчому окрузі від ВО «Свобода» Андрія Білана. 

Попередньо, комісія Луцької міськради не підтримала будівництво багатоповерхівки серед приватного сектору, а згодом зняли з розгляду сесії питання Гажули Тетяни. 

Що передувало цьому:

Тетяна гажула звернулась до Луцькради про зміну цільового призначення 24 сотих землі, яка межує з районом приватної забудови, з іншого боку – із п’ятиповерховим гуртожитком училища Національного університету харчових технологій. Раніше тут були городи і зелена зона. За генеральним планом міста тут – зона садибної забудови.

Донедавна ділянка Тетяни Гажули офіційно призначалася для індивідуального житлового будівництва. Згодом вона цільові призначення змінила і будівельна компанія «Алкан» почала зводити 9-ти поверхівку. Будівельна компанія «Алкан», більш відома своїми житловими комплексами «Яровиця», «Затишний двір» та «Сафрон», чергову багатоповерхівку у Луцьку почала зводити із порушеннями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку всупереч генплану планують будівництво багатоповерхівок в приватному секторі

Родичка співвласника і директора компанії-забудовника «Алкан плюс» Віталія Доскача Тетяна Гажула за два роки купила шість земельних ділянок в районі вулиці Даньшина, які були видані громадянам для індивідуального будівництва. Сама жінка вже тривалий час за кордоном. Слід припустити, що дана панянка  - це підставна особа за якою криються забудовники, які звикли "рєшати" питання в колуарах ради.

У минулі роки Державна архітектурно-будівельна інспекція виявила ряд порушень під час видачі Луцькою міською радою дозволів на будівництво дев’ятиповерхового житлового комплексу «Затишний двір» на вулиці Даньшина, 14-в. Інспектори винесли два приписи. Тим часом прокуратура судиться з виконкомом міськради через затверджений детальний план території, який дозволив дев’ятиповерхове будівництво і суперечить генеральному плану міста.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити