image
 |  5 21 Жовтня 2021 | 21:03

У місті на Волині лікарня отримала 4,8 мільйона на облаштування подачі кисню

Додатково виділені кошти з держбюджету на забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду медичних закладів на Волині спрямували Іваничівській лікарні. Ще 7 мільйонів розділили між іншими закладами.

Відповідне рішення ухвалили члени бюджетної комісії під час засідання 19 жовтня.

Нагадаємо, у вересні уряд додатково розподілив між регіонами 395 мільйонів гривень на забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19.окрема, Волинській області збільшили обсяг субвенції на 4,886 мільйона гривень.

Як повідомив директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк, після консультацій з обласним управлінням охорони здоров’я, ці кошти вирішили у повному обсязі спрямувати Іваничіській багатопрофільній лікарні.

Виконувач обов’язків начальника управління охорони здоров’я Валерій Руцький пояснив, що таке рішення ухвалили, аби завершити розпочаті роботи і не розпорошувати кошти.

«Додаткові гроші вирішили спрямувати туди, де об’єми готові. Там кисень буде підведено до 78 точок, всі рем роботи виконані, є місце для зберігання кисневого генератора і залишилося його лише встановити. Там зараз повністю ковідна лікарня на 100 ліжок і буде можливість додати ще, якщо буде потреба», – зазначив він.

Читати ще: «До швидкої лікар вже ніс на руках». Ковідний шпиталь на Волині майже заповнений

Загальний обсяг субвенції на забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду для Волині цього року склав 18 мільйонів. З них 7 мільйонів гривень, крім додатково виділених, було ще на залишку. Члени комісії рекомендували розподілити ці гроші таким чином: 2,6 мільйона – для обласної інфекційної лікарні, 700 тисяч – територіальному медичному об’єднанню захисту материнства і дитинства, 1,8 мільйона – Ратнівській центральній районній лікарні, 900 тисяч гривень – медичному об’єднанню Луцької міської територіальної громади, майже 1,1 мільйон гривень – Нововолинській центральній міській лікарні.

Голова бюджетної комісії Орест Маховський відзначив, що нині питання забезпечення киснем ліжкового фонду в медзакладах – надзвичайно важливе.

«Наші лікарні, які приймають хворих на коронавірус, працюють в режимі 24/7. І ми повинні провести заходи оперативно. Є низка інших лікарень, які визначені як ковідні, і ми очікуємо наступні транші, щоб і наступні заклади забезпечити кисневим постачанням», – повідомив він.

Нагадаємо, на Волині збільшили кількість лікарень, які приймають хворих на коронавірус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська поліція розшукує власників крадених речей (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити