image
 |  7 10 Квітня 2020 | 20:07

У Нововолинську – два нові випадки коронавірусу, 79 осіб ізольовані

У Нововолинську цієї доби зафіксували два нові випадки інфікування короновірусом, що підтверджені тестами полімерно-ланцюгової реакції, розповів перший заступник Нововолинського міського голови Андрій Сторонський.

Про це повідомляє «UA.Волинь».

Це члени сім’ї першого хворого чоловіка у Нововолинську. Нині він лікується в обласній інфекційній лікарні. Нагадаємо, 72-річного колишнього шахтаря підключили до апарату штучної вентиляції легень.

Зі слів Андрія Сторонського у людей, які контактували з недужим відібрано матеріали для подальшого обстеження.

Перший заступник Нововолинського міського головиАндрій Сторонський: «Було встановлено коло контактів, а це 79 осіб, які сьогодні ізольовані. Було відібрано ПЛР-тести і відправлено в лабораторний центр області. Це 53 медпрацівника і решта – це мешканці, які спілкувалися із тією людиною. Ми максимально намагаємося охопити коло спілкування хворого, однак, на сьогодні виникають проблеми із проведенням ПЛР-тестування, оскільки обласний центр повідомляє про те, що вони не в змозі охопити усіх контактних цим тестуванням, що нас вкрай незадовільняє.»

Директорка обласного лабораторного центру Наталія Янко телефоном розповіла, що на сьогодні в лабораторії відбувається від 50 до 100 досліджень для хворих із підозрою на СOVID. З її слів працюють від сьомої рану до 12-ої ночі. Зі слів лікарки, органи місцевого самоврядування не можуть визначати хто і як повинен проводити дослідження на COVID-19.

Директорка обласного лабораторного центру Наталія Янко:

«На сьогодні є алгоритм дій, відповідно до наказу № 722 МОЗ визначено, що тестування проводиться лише особам, яка захворіла і відповідає визначенню випадку COVID-19. Вона стає підозрюваною на наявність SARS- COVID-19 Усі інші контактні особи будь-яких нещодавно виявлених, імовірних і підтверджених випадків COVID-19 повинні бути встановлені і вони підлягають моніторингу стану здоров’я, тобто, вони не проводять лабораторні дослідження. На сьогодні єдина в області вірусологічна лабораторія не здатна обслужити таку кількість населення здорового і скринінгом здорового населення вірусологічна лабораторія Волинський обласний лабораторний центр не займається.»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус підтвердили у медика обласної інфекційної лікарні з міста Рожище

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити