image
 |  5 6 Квітня 2020 | 09:49

У волинській лікарні показали, як працюють апарати штучної вентиляції легень (ВІДЕО)

На Волині є 225 апаратів штучної вентиляції легень. Вісім із них – в обласному перинатальному центрі.

Про це розповів "Суспільному. Волинь" начальник управління охорони здоров'я Волинської ОДА Ігор Ващенюк.

В обласному перинатальному центрі є два інфекційні бокси, де лікуватимуть пацієнтів, у яких можуть виявити коронавірус, – каже завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Іван Вороблевський.

Бокси повністю ізольовані: мають окремий вхід та вихід, аби персонал не контактував з колегами. Лікар говорить: опорним пунктом є Луцький пологовий, утім, своїх пацієнтів вони теж готові лікувати. 

"У нас є індивідуальний захист: рукавички, маски, окуляри, щитки і "протичумні" костюми, які закривають усе тіло., щоб не було відкритих ділянок шкіри. Тут можемо надати повністю реанімаційну допомогу із ШВЛ і відповідним лікуванням", – розповів завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії з методами еферентної терапії Іван Вороблевський.

У приміщенні знаходиться шафа з медикаментами, які потрібні при наданні допомоги та лікуванні. При потребі у боксі можуть розгорнути операційну, - говорить медик.

Днтальніше про це – в сюжеті UA:Волинь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заклади для хворих на COVID-19 в областях будуть переглядати, – Ляшко

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити