image
 |  0 5 Серпня 2022 | 10:53

У Підгайцівській сільській раді вирішили, що скорочувати роздутий управлінський апарат не на часі

Сесія Підгайцівської сільської ради не підтримала запит фракції ВО "Свобода" щодо оптимізації управлінського апарату та скорочення кількості заступників в умовах воєнного стану.

Про це повідомив голова фракції Тарас Столярчук.

"Відбулась сесія Підгайцівської сільської ради. Мною був поданий депутатський запит від фракції "Свобода", щодо доцільності утримувати в такий скрутний воєнний час трьох заступників сільського голови. На наш погляд, економіка країни перебуває в складній ситуації. Те ж саме це стосується і нашої громади. Фактично, на сьогодні, працює лише комунальне підприємство. На усі інші види робіт, а це дороги, ремонти шкіл, садочків, спортивних майданчиків, Державна Казначейська служба не перераховує кошти. Тому, не бачимо сенсу оплачувати зарплати та преміювати, як мінімум двох заступників Бляшука Олександра та Приходько Валентина. Однак, рада не підтримала наш запит", - розповів Тарас Столярчук.

Зазначимо, що Підгайцівська сільська рада не раз опиняється в епіцентрі скандалів.

Зокрема, це стосувалося жахливого стану доріг. Місцеві жителі скаржилися, що влада не взмозі відремонтувати декілька сотень метрів дороги, яка у період опадів стає непрохідною.

Також неодноразово керівництво сільради Підгаєць потрапляло у корупційні скандали, а саме в листопаді минулого року суд покарав посадовицю Підгайцівської сільради, яка за бюджетні кошти купувала меблі у свого чоловіка. Луцький міськрайонний суд Волинської області призначив покарання у вигляді штрафу начальниці відділу освіти Підгайцівської сільської ради Жанні Скороход.

Також 15 квітня цього року, в період війни, співробітники Служби безпеки України викрили незаконну схему в Підгайцях. Посадовець сільради організував контрабанду бронежилетів і касок на 18 тисяч доларів. Йдеться про підлеглого Юрія Семенюка Миколу Короля, який був керівником відділу благоустрою комунального підприємства при Підгайцівській сільській раді.

Неодноразово посадовці Підгайцівської громади відзначалися високими зарплатами, які навіть були вищі, ніж у столичних чиновників. Наприклад, секретар Підгайцівської громади Ольга Овсіюк отримує більшу заробітну плату ніж мер Києва Віталій Кличко, і складає вона 563 494 гривень, а це майже 47 000 гривень у місяць.

А в начальниці відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгайцівської громади Скороход Жанни сімейний дохід складає понад 1 мільйон гривень. Отримує посадовиця 412 143 гривень зарплати, а це понад 34 тисячі гривень за місяць.

Сам же голова Підгаєць Юрій Семенюк за свої мільйонні статки отримав прізвисько "голова-мільйонер", адже ЗМІ неодноразово розповідали про його вражаючі доходи та майно. Зокрема, про це йдеться у матеріалі "Підгайцівський голова не задекларувати 10 квартир у Луцьку".

Через такий наплив негативу та скандалів, влада Підгаєць викликає лише недовіру у мешканців громади. Про це свідчить опитування серед населення провела ГО “Національний моніторинг” в період з 30 жовтня по 3 листопада 2021 року, у якому йдеться, що якби вибори голови Підгайцівської сільської ради відбулися у цю неділю, за нинішнього керівника Юрія Семенюка готові віддати голоси 17% опитаних мешканців. Натомість 55% зазначили, що він викликає у них недовіру.

Такий антирейтинг Семенюк очолив через проблем громади, це стосується поганої роботи місцевої влади, існування корупції, відсутність дозвілля для молоді, погана робота громадського транспорту та сполучення, погана робота медичних закладів та поганий стан доріг, погана робота комунальників, безробіття, нестача садків та поштових відділень, тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість населення Підгайцівської громади негативно ставляться до голови Юрія Семенюка

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити