image
 |  2 24 Листопада 2018 | 18:44

У Росії заявили, що Голодомор носить політизований і антинауковий характер

У Росії відзначилися лицемірною заявою через Голодомор 1932-1933 років в Україні. У МЗС РФ зазначили, що майже сотню років тому, голод зачепив багато народів СРСР, і жодного цілеспрямованого геноциду українського народу не було.

Про це повідомила прес-служба міністерства закордонних справ Росії у Facebook, - пише 24 канал.

"У 30-і роки XX століття в Радянському Союзі спалахнув сильний голод, який торкнувся багато народів, що проживали на території молодої держави. Він став спільною трагедією росіян, українців, казахів та інших народів країни і найбільшою гуманітарною катастрофою на території СРСР", – відзначили у відомстві. 

Окрім того, росіяни додали, що геноцид українського народу нібито зовсім не пов'язаний з історичними фактами. 

Спроби представити ці трагічні події виключно як "геноцид українського народу" не мають нічого спільного ні з відновленням справедливості, ні з історичними фактами, вони носять політизований і антинауковий характер, – сказано в повідомленні. 

Користувачі з обуренням та гнівом сприйняли таку заяву російського МЗС. Вони наголошують, що геноцид влаштувала радянська влада, адже поки на залізничних станціях міст гнили вагони з зерном, які охоронялися озброєними людьми, від голоду вимирали цілі села.

"МЗС РФ нічого не може протиставити свідченнями десятків тисяч очевидців тієї трагедії, які незалежно від області України з великим страхом і болем розповідали про жорстоке, примусове вилучення всіх наявних у селян запасів зерна і борошна державними продзагонами, які вдиралися в хати селян зі зброєю і часто, зустрічаючи непокору, чинили над ними розправу. Будь-які спроби вмираючих селян підібрати в буквальному сенсі навіть один колосок на голому після жнив полі, загрожували в кращому випадку в'язницею, в гіршому розстрілом", – написав один з користувачів.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вже 20 штатів США визнали Голодомор в Україні геноцидом

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити