image
 |  7 14 Жовтня 2021 | 12:01

У селі на Волині відкрили нову амбулаторію

У селі Гірники Ратнівської територіальної громади запрацювала нова амбулаторія.

Про це йдеться на сайті Волинської ОДА.

Зокрема, реконструкція фельдшерсько-акушерського пункту під амбулаторію відбувалась за кошти субвенції з державного бюджету на заходи, спрямовані на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

Привітати колектив із відкриттям за дорученням голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка завітала у медзаклад його заступниця Людмила Тимощук.

Слід зауважити, що на базі амбулаторії працює пункт щеплень проти COVID-19. І як розповіла завідувачка амбулаторії Юлія Прокопчук, котра є також сімейним лікарем, відсоток щеплених жителів села Гірники на сьогодні складає близько 59 %.

Нині в амбулаторії працює один сімейний лікар, з яким уклали декларації 1800 місцевих жителів. Загалом заклад сільської медицини обслуговуватиме також сусідні села Броди та Сільце, що входять до Ратнівської територіальної громади.

Славянск и Чернобыль:

Как госаренда способствует развитию предпринимательства в Украине

У новій амбулаторії облаштовані кабінети для сімейних лікарів, кімнати для персоналу, стерилізаційні, процедурна, кабінет профілактичних щеплень тощо. Загалом амбулаторія дуже простора, доступна для людей з інвалідністю та обладнана усім необхідним.

На будівельні роботи та обладнання витратили понад 4 мільйони гривень. Також за кошти субвенції для амбулаторії придбали й службовий транспорт для медичних працівників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Луцька збудують дитячий садок

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити