image
 |  2 14 Березня 2023 | 16:16

У США розсекретили плани кремля щодо повної мобілізації

Кремль неприхильно ставиться до перспективи повної мобілізації й в майбутньому, ймовірно, не планує її проводити.

Про це свідчить законопроєкт про підвищення призовного віку. Такого висновку дійшов американський Інститут вивчення війни (ISW).

На розгляд до Держдуми згаданий законопроєкт надійшов 13 березня. Підвищення призовного віку ініціював міністр оборони Росії Сергій Шойгу.

Максимальний призовний вік у Росії хочуть підвищити з 27 до 30 років негайно, а мінімальний – з 18 до 21 року зі щорічним збільшенням на один рік між 2024 і 2026 роками, нагадали аналітики.

"Негайне підвищення максимального віку в законопроєкті, ймовірно, має на меті розширити віковий діапазон призову, щоб задовольнити певну частину безпосередніх потреб російських військових у живій силі в Україні, а потім згодом зменшити загальні вимоги російського суспільства до призову в наступні роки", – йдеться у новому звіті ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупцію ніхто не відміняв: Компанія, яка продавала військовим яйця по 17 грн, тепер пропонує солдатам яблука по 51

На думку аналітиків, Кремль намагається захистити нове покоління росіян від демографічних і соціальних наслідків війни проти України, розподіляючи ці наслідки серед однієї групи росіян.

В ISW вважають, що запропоноване скорочення призовного віку також може свідчити про те, що Кремль не очікує, що війна в Україні триватиме довше наступних трьох років.

"Запропоноване розширення вікового діапазону призову є ще одним зусиллям зі збільшення збройних сил, значно нижчим від повної мобілізації. І вказує на те, що Кремль все ще дуже несхильно ставиться до перспективи повної мобілізації", – зазначили аналітики.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити