image
 |  2 27 Липня 2020 | 18:21

У світі спалахнув новий коронавірус, небезпечніший за COVID-19: швидко призводить до тяжких наслідків

У місті Дананг (В'єтнам) і прилеглих провінціях трапився спалах нового типу коронавірусу, який агресивніший і небезпечніший за віруси, раніше відомі ученим.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Як повідомляє пресслужба уряду В'єтнаму, кількість заражених новим вірусом досягла 11 осіб. Відомо, що кілька людей уже під'єднані до апаратів штучної вентиляції легенів.

Зокрема, один із перших заражених пацієнтів скаржився лікарю на симптоми грипу. Зараз 57-річний чоловік під'єднаний до апарату ШВЛ. Медики оцінюють його стан як критичний. Лікарі не знають, звідки він заразився коронавірусом, адже з Дананга він не виїжджав. Люди з його оточення пройшли тест на COVID-19, і вони були негативними.

Зазначається, що новий тип коронавірусу швидше розмножується в тілі хворої людини і швидше викликає перехід до важкого стану. На думку дослідників, новий вірус міг з'явитися в результаті мутації в одній із лікарень Дананга або був завезений у країну нелегальним мігрантом.

Додамо, що через виявлення нових випадків інфікування Дананг закрили на два тижні, і близько 80 тисяч туристів екстреними авіарейсами вивезуть із міста.

Крім того, глава уряду Нгуен Суан Фук розпорядився 27 липня, щоб у Дананзі закрилися несуттєві підприємства і щоб жителі міста знову почали дотримуватися соціального дистанціювання і не збиралися більш ніж по 30 осіб. При цьому повна ізоляція міста не буде вводитися.

Додамо, що зараз в'їзд майже всіх іноземців до В'єтнаму, як і раніше, заборонений, а всі, хто прибуває, зобов'язані піти на карантин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мутації коронавірусу: Степанов розповів, що заважає створенню вакцини

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити