image
 |  2 18 Жовтня 2019 | 19:46

У Торчині забудовника змусили сплатили до бюджету селища більше пайової участі

За втручання прокуратури підприємець сплатить до бюджету селища Торчин кошти пайової участі в розвитку інфраструктури.

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури області.

Луцька місцева прокуратура у червні 2019 року звернулася до господарського суду Волинської області із позовом в інтересах держави до Торчинської селищної ради та одного з підприємців, аби визнати недійсним рішення про зменшення суб’єкту господарювання розміру сплати коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів та стягнути з нього на користь місцевого бюджету кошти пайової участі в сумі 36 576 грн.

Правовими підставами пред’явлення позову є те, що Торчинська селищна рада всупереч вимогам Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» безпідставно звільнила підприємця-забудовника від сплати коштів пайової участі у розвиток інфраструктури населених пунктів, які могли бути спрямовані на розвиток соціальної інфраструктури селища.

Рішенням господарського суду Волинської області позовні вимоги прокурора задоволено в повному обсязі, відтак суб’єкт господарювання сплатить кошти у місцевий бюджет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бути чи не бути Камінь-Каширському повіту?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити