image
 |  0 30 Серпня 2019 | 14:19

У Володимирі хочуть обрати нового секретаря міської ради

У Володимир-Волинській міській раді може з’явитися новий секретар ради, який замінить на цій посаді затриманого на хабарі Олега Свідерського. 

Про це інформує «ВолиньUA».

Проект рішення «Про обрання секретаря Володимир-Волинської міської ради» зареєстрували депутати від «Самопомочі».

У пояснювальній записці до нього зазначається: «у зв’язку з фактом затримання оперативниками під процесуальним керівництвом військової прокуратури Західного регіону України в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України секретаря Володимир-Волинської міської ради Олега Свідерського, вважаємо неможливим його перебування на посаді СЕКРЕТАРЯ МІСЬКОЇ РАДИ, обраного рішенням Володимир-Волинської міської ради сьомого скликання № 2/2 від 13.11.2015 року.

Факт не реагування міським головою ПЕТРОМ САГАНЮКОМ на затримання Олега Свідерського правоохоронними органами в момент отримання неправомірної вигоди вважаємо ганебним».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Саганюк «кришує» Свідерського?

У проекті не написано, кого саме пропонують на цю посаду, голосування по якій є таємним. Подає кандидатуру міський голова Петро Саганюк. За інсайдерською інформацією нашого видання мер міста активно опитує депутатів та схиляє їх до кандидатури Андрія Гудима - депутата від ВО «Батьківщина». Нагадаємо, що й затриманий та усунений від роботи Олег Свідерський теж член цієї партії.

Втім, якщо кандидатуру Андрія Гудима не підтримають депутати, Саганюк може запропонувати іншу людину і, ймовірно, ним стане, вигнаний зі «Свободи» Сергій Коба. Це може бути своєрідна «багатоходівка» багаторічного мера Володимира. У свій час він так просував Кобу на голову бюджетної комісії, а після того, як Коба зрадив своїх однопартійців і «ліг» під діючого мера Саганюка, той віддав йому «теплу» посаду головного теплоенергетика міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політична проституція як засіб кар’єрного зростання

Що ж, найближча сесія міської ради покаже чи матиме місто нового секретаря ради.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити