image
 |  9 23 Вересня 2023 | 19:22

У Володимирі оновили в’їзні брами часів Волинсько-Галицького князівства

Нещодавно на трьох пам’ятних знаках, що були встановлені у 1988 році на місці в’їзних брам часів Волинсько-Галицького князівства, оновлено декоративні елементи. Нагадаємо, що понад п’ять років тому невідомі зловмисники поцупили окремі елементи брам, що були виготовлені з коштовної бронзи.

Про це інформує сайт громади.

Пам’ятні знаки були встановлені на місці «Київської» (вул. Луцька-Дулібська), «П’ятницької» (вул. Ковельська-Цинкаловського) та «Гридшиної» (вул. Устилузька-Князя Романа) в’їзних брам у рік святкування 1000-ліття Володимира. Їхній автор – місцевий художник, почесний громадянин міста Андрій Микита.

З ініціативи заступника міського голови Андрія Гудима пошкоджені вандалами пам’ятні знаки були оновлені за фінансової допомоги меценатів – двох місцевих підприємців. А художню роботу з відтворення початкових елементів брам виконав відомий володимирський митець, різьбяр Олег Дубинчук.

 Тож відтепер брами, через які у княжі часи в’їжджали у місто з трьох напрямків – Луцького, Ковельського та Устилузького – знову мають ошатний вигляд і, безперечно, привертатимуть увагу як місцевих жителів, так і гостей Володимира, які приїжджають сюди на екскурсію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масштабну заміну тепломереж у Володимирі обіцяють завершити вчасно

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити