image
 |  2 31 Січня 2019 | 12:07

У Володимирі-Волинському проводять «дивні опитування» за вступ до ЄС

Все частіше мешканці княжого міста розповідають у Фейсбуці як до них приходять, нібито волонтери і проводять опитування про вступ України в ЄС.  

Про це інформує «ВолиньUA».

Фотограф Іван Дуда ще 28 січня написав у Фейсбуці, що до нього на роботу прийшла "чемна" пані з папкою та почала розпитувати чи він за вступ у ЄС.

«Щойно, 20 хвилин тому на роботу зайшла "чемна" пані з папкою і сказала що "з біржі праці". На запитання "Ви за вступ в ЄС?" я зрозумів про розвиток подальших дій від даної персони. Після її переконань продовжити діалог, вона дістала папери і я остаточно переконався у своїй правоті ( в нижньому правому куті аркуша було гасло і прізвища діючого президента). Вона наполегливо допитувалась : " Ви що не за ЄС?" і щось подібне. Збоку стояла клієнтка і відповіла " Півміста давно вже в ЄС, працюємо там!" Тому прошу не витрачати мій час у майбутньому переконаннями про необхідність підтримки "певного кольору, правильного кандидата". Я визначився з цим питанням, і моє Конституційне право дозволяє не повідомляти своїх поглядів та навіть ігнорувати таке явище як "вибори" Але стало цікаво, чому Центр зайнятості (вони можуть це заперечити) використовує громадян для проведення прихованої агітації та збору інформації від жителів для подальшого використання їх даних у своїх цілях?», - йдеться у дописі Вана Дуди.

Завітали такі волонтери і до громадського активіста Тараса Сватка. Він зняв відео їхньої розмови та теж виклав у Фейсбук. На відео чути, що хлопці роблять опитування від громадської організації «Солідарність». Документів від організації не показали, але намагалися запевнити активіста, що вони не від Порошенка і що коштів за роботу не отримують і людям грошей не пропонують.

У коментарях мешканці Володимира-Волинського теж пишуть, що їх опитують за вступ у ЄС. Зокрема Андрій Дячук розповідає: «Теж сьогодні подискутували. Як на мене вражає розмах опитування. За пару днів майже у всіх районах. Мені попалися дві студентки. Спитали моє відношення до того що Україна вступає в ЄС))) куроче трохи посміялися, але на загальному рівні цікава причина даного моніторингу? Що ж солідарність собі думає...»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир-Волинський буде центром повіту

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити