image
 |  7 4 Березня 2023 | 09:23

У Володимирі завершили декомунізацію, перейменувавши вулицю в честь голови сільради

У Володимирській громаді перейменували вулицю в селі Заріччя, яка була названа в честь колишнього голови сільради Стемковського. Таким чином у громаді завершили декомунізацію та дерусифікацію вулицю.

Про це інформує ВолиньUA.

Варто зазначити, що перейменування цієї вулиці затяглося, оскільки родина Стемковських, а нащадок сільського голови нині є директором музею, була проти. Навіть на сесію 3 березня винесли проект рішення у якому зазначалося, що робочій групі потрібно відмовити у перейменуванні вулиці Стемковського.

Втім, на сесії депутатка Тетяна Дьоміна виступила та закликала своїх колег довести процес декомунізації у громаді до завершення.

- Прошу вас підтримати рішення робочої групи в яку входили компетентні люди, люди, які були зацікавлені у процесі декомунізації, в процесі того, щоб нарешті навести лад з назвами усіх вулиць, які є у громаді.

Депутатка внесла пропозицію перейменувати вулицю Стемковського на вулицю Покровську як це рекомендувала робоча група. Її підтримав і мер міста Ігор Пальонка. В підсумку депутати проголосували за пропозицію Тетяни Дьоміної і вулицю Стемковського перейменували на вулицю Покровську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутатська комісія у Володимирі відхилила проект рішення, яким хотіли лишити назву вулиці в честь голови сільради радянських часів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити