image
 |  0 31 Березня 2021 | 22:47

У Запоріжжі «замінували» міськраду та вимагали заборонити ОПЗЖ і Партію Шарія

У Запоріжжі під час сесії міськради невідомі інформували про замінування будівлі. Учасників сесії міськради евакуювали, засідання перенесли на два тижні.

Про це повідомляє Гордон із посиланням на місцеве видання "061".

Удень, під час сесії міськради мер Володимир Буряк повідомив, що секретарю надійшов від анонімного абонента телефонний дзвінок про замінування будівлі міськради.

Невідомий також вимагав від міськради прийняти петицію "Про заборону функціонування "Опозиційної платформи – За життя" і Партії Шарія".

"Ще такого не було", – сказав Буряк і попросив усіх присутніх евакуюватися.

До будівлі міськради прибули поліція й рятувальники. Депутатів і чиновників вивели. За даними "5 каналу", вибухівки в будівлі не виявили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція встановлює місцезнаходження безвісти зниклого 65-річного волинянина

У сесії міськради спочатку оголосили перерву на невизначений час, а згодом мер розпорядився перенести засідання на 14 квітня.

Видання зазначає, що до початку проведення сесії під міськрадою відбувся мітинг "Нацкорпусу", на якому активісти вимагали від депутатів ухвалити звернення про заборону ОПЗЖ та Партії Шарія, а також звернутися до нардепів, щоб ті ухвалили законопроєкт про колабораціонізм.

Однак після інформації про "мінування" мерії, представники "Нацкорпусу" повідомили, що не причетні до нього, підкресливши, що вони зацікавлені в тому, щоб сесія відбулася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку продають конфіскат IQOS та миючі засоби (ФОТО)

16 лютого Служба безпеки України оголосила підозру блогеру й політику Анатолію Шарію за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). Сам Шарій назвав справу проти нього "чистою політикою". СБУ викликала Шарія на допит і після того, як він не з'явився, оголосила в державний розшук. 2 березня він з'явився в базі даних розшукуваних осіб.

11 березня Окружний адмінсуд Києва повідомив, що Мін'юст просить заборонити діяльність Партії Шарія. Львівська міська рада цього самого дня ухвалила звернення до президента й спікера Верховної Ради із закликом заборонити в Україні діяльність ОПЗЖ і Партії Шарія.

Голова політради ОПЗЖ Віктор Медведчук із дружиною Оксаною Марченко та нардеп від ОПЗЖ Тарас Козак із Наталією Лавренюк, яку вважають цивільною дружиною останнього, перебувають під санкціями РНБО через імовірне фінансування тероризму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Напевно, у Авакова - серйозне роздвоєння особистості та важка форма політичної шизофренії, - депутат Волиньради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити