image
 |  0 23 Липня 2021 | 17:38

У Зеленського хочуть зробити податки на гральний бізнес найнижчими у Європі

У разі ухвалення законопроєкту 2713-д у цілому депутати можуть зробити оподаткування грального бізнесу в Україні одним із найнижчих у Європі, та водночас зменшити плати за ліцензії.

Про це йдеться у матеріалі «Економічна правда».

Гральні заклади в Україні сплачують три групи податків. Перше – це спеціальний податок на бізнес. У Європі це GGR (gross gaming revenue), або різниця між отриманими ставками і виплаченими виграшами). В Україні спецподаток є податком на простий дохід, тобто звичайна сума надходжень від зроблених гравцями ставок.

Друга група – це загальні податки, тобто ПДВ або податок на прибуток підприємств. Третя – це податки з виграшів.

Наразі Україна за податковим навантаженням на гральний бізнес знаходиться позаду своїх західних сусідів. Так, ставка податку на дохід в Україні становить 30% доходу, отриманого від організації лотерей. Букмекери сплачують 18%, а з гральних автоматів до бюджету йде 10%.

Водночас, у світі податок набагато вище. У Франції податок на GGR (gross gaming revenue, різниця між отриманими ставками і виплаченими виграшами) становить 83,5%, у Німеччині та Люксембурзі – 80%, у Данії – 75%.

Та у разі ухвалення депутатами законопроєкту 2713-д у цілому, заклади та організатори сплачуватимуть 10% податку на дохід, що зробить податкове навантаження одним із найнижчих у Європі.

Крім того, депутати хочуть зменшити плату за ліцензії на гральний бізнес та звільнити від оподаткування виграші на суму до 48 тис грн.

Нардепи проголосували за зниження податків для грального бізнесу у першому читанні, а саме для букмекерів та казино їх хочуть знизити з 18% до 10% та для організаторів – з 30% до 10%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Субсидії можуть урізати

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити