image

Українка здобула "золото" з карате на Всесвітніх іграх

Українка Анжеліка Терлюга завоювала "золото" з карате на Всесвітніх іграх - це друге "золото" України в історії з карате на Всесвітніх іграх.

Про це інформує Суспільне.

Збірна України з карате завоювала медаль у перший ж день Всесвітніх ігор-2022. У жіночому карате в стартовий змагальний день змагалися Катерина Крива (вага до 50 кг) та Анжеліка Терлюга (вага до 55 кг).

Для Терлюги це був дебют на Всесвітніх іграх, тоді як Крива виступала на цьому турнірі у 2017 році - і фінішувала останньою у своїй групі. У 2022 році для Катерини результат залишився незмінним: три поразки і останнє місце в групі.

А от Анжеліка Терлюга продовжила переможну серію в 2022 році. У своїй ваговій вазі Терлюга провела усі п'ять сутичок: три в груповому етапі, півфінал та фінал. Лише у першій - стартова на груповому етапі - вона не здобула перемоги, а звела сутичку внічию.

На груповому етапі суперницями Анжеліки була чемпіонка Всесвітніх ігор-2017 Валерія Кумізакі з Бразилії та ключова суперниця в останні роки, болгарка Івет Горанова. Якраз з Кумізакі українка звела сутичку внічию - 3:3, а Горанова перемогла вдруге за рік - 3:0. У підсумку, бразилійка та болгарка не вийшли з групи, а Терлюга фінішувала першою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відпочинок в Україні 2022: туристичні обмеження по областях

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити