image
 |  2 13 Грудня 2020 | 19:59

Українські науковці вивели унікальний овоч — кавбуз

Науковці Інституту оздоровлення і відродження народів України вивели унікальний овоч, аналогів якому немає у світі. Його одержано оригінальним способом з допомогою дії препаратів нуклеїнових кислот кавуна та гарбуза.

Про це повідомляє «kurkul.com».

«Кавбуз» має на 20-30% вищу врожайність та приємний смак. Ягода смугасто-зеленого з оранжевим відтінком кольору, маса якої може досягати 65 кг», — йдеться у повідомленні.

Як стверджують науковці, овоч містить значну кількість каротину і понад 15% цукрів, переважно фруктози, а також сахарозу i глюкозу, клітковину, пектин, білки, фітин, фосфорні сполуки, ферменти, вітаміни А, В, С, В2, РР, ґ, мінеральні речовини (калій, кальцій, магній, залізо, кобальт).

«Кавбуз» займає одне з перших місць серед культур-джерел каротину. Наявність значної кількості бета-каротину в овочі забезпечує протипухлинний ефект, а також має значення в профілактиці i лікуванні атеросклерозу», — зазначають селекціонери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська дівчинка, яка падала на Андріївському узвозі 40 разів, стала героїнею світових ЗМІ (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити