image
 |  5 15 Червня 2023 | 18:43

Українські війська просунулися на 3 км. Витискають росіян на сході і півдні

Сили оборони просуваються на Бахмутському напрямку і півдні України.

За попередні півтора тижня у зоні оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" просування становило понад три кілометри. Про це сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр на брифінгу у четвер.

"Станом на сьогодні Збройні сили України і всі Сили оборони знаходяться як у наступальному процесі, так і в оборонному. Тобто сьогодні ми здійснюємо і наступ на декількох напрямках, і оборону. Тому що ворог так само здійснює наступальні дії", – пояснила Маляр.

На Бахмутському напрямку російські окупанти підтягують додаткові резерви і всіма силами намагається не допустити просування Сил оборони.

"Зафіксовано пересування з півдня ворожого підрозділу десантно-штурмового саме на Бахмутський напрямок. Ворог там продовжує концентрувати величезні свої зусилля – як особового складу, так і військової техніки. Для того, щоб не давати просуватися ЗСУ", – розповіла заступниця міністра.

Сили оборони "не дають ворогу реалізувати його плани, тому противник не може там просуватися".

"За попередні півтора тижня просування у зоні ОСУВ "Хортиця" склало більше трьох кілометрів", – сказала Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дні Каховського водосховища виявили рештки старовинної козацької церкви, яку малював Шевченко (ВІДЕО)

Щодо півдня, то наступ триває по декількох напрямках, розповіла урядовець.

"Там так само поступово, але впевнено відбувається просування Збройних сил", – повідомила Маляр.

"Ворог здіснює потужний опір. Там Збройні сили стикаються з суцільним мінуванням полів, з використанням дронів-камікадзе, інтенсивними обстрілами", – розповіла.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити