image
 |  2 29 Березня 2019 | 21:26

Українські заробітчани за рік переказали на батьківщину майже $11 мільярдів

Найбільший обсяг переказів надходить з Польщі, Росії, США, Чехії та Італії.

Про це повідомляє УНІАН.

Обсяг приватних грошових переказів в Україну у 2018 році становив 10,888 млрд дол., що на 17,5% вище від показника за попередній рік. Читайте також Нацбанк чекає від українських заробітчан цього року більше $12 мільярдів Як повідомляється на сайті Національного банку України, найбільший обсяг приватних грошових переказів в Україну надходить з Польщі, Росії, США, Чехії та Італії.

Третина переказів припадає на Польщу і порівняно з показником попереднього року обсяг надходжень з цієї країни зріс на 16,4% - до 3,626 млрд грн. Далі в переліку країн, з яких надходить найбільший обсяг переказів, стоїть Росія, проте надходження з цієї країни скоротилися на 26,6% - до 948 млн дол. загалом за минулий рік. На наступній позиції США. Обсяг переказів з цієї країни минулого року зріс на 28,1% - до 870 млн дол. Обсяг переказів з Чехії минулого року зріс майже в 2 рази - до 846 млн дол., з Італії - на 9,8% - до 492 млн дол.

Обсяг приватних грошових переказів в Україну у 2017 році становив 9,3 млрд дол., що на 24% вище від показника за 2016 рік. Національний банк очікує цього року сповільнення процесів трудової міграції, однак прогнозує деяке зростання надходжень від трудових мігрантів за рахунок номінального зростання їхніх доходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині гроші від продажу пам’ятника Леніну виділили на медичне обладнання

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити