image
 |  2 23 Квітня 2020 | 19:26

Українцям нарахують дві пенсії?

Кабмін розробляє механізм впровадження обов'язкової страхової пенсійної системи, яка працюватиме паралельно з наявною солідарною.

Говорячи іншими словами, українці зможуть отримувати по дві пенсії, - повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю РБК Україна.

"Ми якраз у п'ятницю розмовляли з міністром соцполітики, пані Лазебною, яка є надзвичайно професійним і реальним фахівцем у цій галузі, багато років цим займається і була одним з ініціаторів закону про накопичувальну систему. У неї є напрацювання щодо впровадження страхової пенсійної системи в Україні", - розповів прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус майже не передається поверхнями?

Після введення обов'язкової страхової системи українці, які працюють, повинні будуть частину своєї зарплати відкладати на "другу" пенсію і після досягнення пенсійного віку зможуть використовувати ці гроші.

"Але в найближчій перспективі ми зосереджені на бюджетній підтримці пенсіонерів. Уже є комплексна програма, і найближчим часом вона починається з доплат пенсіонерам, яким 80 плюс, по 500 грн. Друге - це підтримка пенсіонерів виплатою по 1 тис. грн. Третє - це індексація пенсій, встановлена законом, і це треба зробити", – зазначив Шмигаль.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити