image
 |  11 21 Січня 2022 | 12:16

Укравтодор відмовився включати будівництво об’їзної дороги навколо Луцька у програму «Велике будівництво»

У Державному агенстві автомобільних доріг України натякнули, що Волинська обласна рада може взяти на себе питання фінансування будівництва об’їзної дороги навколо Луцька.

Про це йде мова у відповіді Укравтодору на звернення депутатів обласної ради про будівництво об’їзної кільцевої дороги навколо Луцька і внесення її до Програми Президента України «Велике будівництво».

Зазначимо, що даний проєкт рішення був ініційований головою комісії з питань промисловості, транспорту та зв’язку, депутатом від фракції ВО «Свобода» Сергієм Кудрявцевим.

В агенстві автомобільних доріг пояснили, що будівництво такого масштабу це складний і тривалий процес, який вимагає чималого фінансування. Проте, пропри величезні затрати, Укравтодор не відкидає такого варіанту, як будівництво кільцевої дороги за рахунок обласного бюджету, який і так ледве зводить кінці з кінцями.

Таким чином, уряд Зеленського знищує фінансову основу місцевих бюджетів, адже останні роки влада перекладає всю відповідальність саме на них.

«Проектування та будівництво обходів населених пунктів є складним та багатофункціональним завданням, що відноситься до загальнорегіональних програм розвитку територій та інфраструктури, які фінансуються з різних джерел», - йдеться у тексті документу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Службі автомобільних доріг Волині чекають, яку суму виділить уряд на дороги

Разом з тим, у Укравтодорі натякнули, що місцеве самоврядування могло б взяти на себе питання фінансування будівництва об’їзної дороги.

«Зазначимо, що можливим джерелом фінансування розроблення техніко-економічного обгрунтування об’їзної дороги навколо м. Луцька можуть бути кошти місцевих бюджетів різних рівнів», - написали у документі.

Варто відмітити, що Луцька міська рада теж підтримала звернення до центральних органів влади щодо включення будівництва кільцевої дороги навколо Луцька у програму «Велике будівництво». Проєкт рішення був внесений фракцією ВО «Свобода».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити