image
 |  4 26 Березня 2020 | 15:43

Уряд Зеленського збирається «поставити на коліна» волинські місцеві громади

Уряд вирішив скасувати надходження 13,44% податку на паливо до місцевих бюджетів. Не омине це нововведення і Волинську область.

Про це стало відомо з законопроєкту щодо перегляду закону про держбюджету-2020 через епідемію коронавірусу, - повідомляє народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

До прикладу, Вишнівська ОТГ, що на Любомльщині, на території якої функціонує близько 10 АЗС, зараз громада рахує себе самодостатньою. Цікаво, що ж буде з такими ОТГ на Волині, коли Володимир Зеленський разом зі своїм Кабміном приймуть рішення позбавлення акцизу з палива до місцевих бюджетів?

"Тобто, після того, як скасували податок на оренду землі і нерухомість, зараз хочуть скасувати і збір акцизу з палива до місцевих бюджетів і туристичний збір. По суті, місцеву владу ставлять на коліна. Ось так і закінчується епоха децентралізації в Україні", - написав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Непрофесійна влада може виявитися більш небезпечною, ніж коронавірус, - депутат Луцької міськради

Він також додав, що Кабміні також хоче повністю обнулити Державний фонд регіонального розвитку, субвенції об'єднання громад на інфраструктуру, субвенції на соціально-економічний розвиток.

"Тобто, вся підтримка якась місцевих громад все знищується! Бюджет країни перетворюється в бюджет Урядового кварталу, який вже давно став 95-м кварталом", - додав Гончаренко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити