image
 |  2 26 Березня 2020 | 14:51

Непрофесійна влада може виявитися більш небезпечною, ніж коронавірус, - депутат Луцької міськради

Невідомо, що зараз небезпечніше для України: непрофесійні метушливі і хаотичні дії влади, які призведуть до соціально-економічного колапсу чи коронавірус.

Про це заявив голова фракції ВО «Свобода» у Луцькій міській раді Микола Федік.

Депутат відзначив, що Зеленський і його команда втратили дорогоцінний час, коли можна було підготуватися до епідемії.

«Влада втратила дорогоцінний час для резервування достатньої кількості медичних масок, дезінфікуючих засобів. Наказати всім у сфері обслуговування використовувати антисептик і забезпечити його наявність на ринку - це різні речі. Я сьогодні був на одній з заправок і точно знаю, що там замість антисептика вода. Між тим, у березні з країни вивезли великі партії медичних масок. А для можновладців вже облаштовують ВІП-палати у лікарнях», - зауважує обранець громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незважаючи на кінець епохи бідності, уряд продовжує доїти місцеві бюджети, - депутат Луцької міськради

На думку Миколи Федіка, непродумані метушливі дії української влади у боротьбі з коронавірусом можуть довести до стану катастрофи українську економіку:

«Своїми позбавленими логіки діями влада доводить до інфарктного стану українську економіку. Та ще й забирає фінансування української культури, книги, кіно, замість того, щоб потрусити кишені олігархів, знизити зарплати нардепів, міністрів, топ-посадовців, суддів. А ще коронавірус є великою спокусою для малоросійської влади злити Україну на переговорах у Мінську, прийняти свій закон про продаж землі та наробити багато темних справ під прикриттям епідемії».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держава не хоче захищати українців в Україні, - депутат Луцької міськради

«Безумовно, обмеження в умовах світової пандемії необхідні і потрібні. Але карантин потрібно організувати так, щоб на виході ми не отримали пусту казну, масове безробіття, невиплату пенсій і зарплат, обвал гривні і навіть дефолт. Якщо зупиниться економіка, звідки будуть кошти у бюджеті на боротьбу з коронавірусом та іншими викликами, які загрожують Україні?» - констатує депутат Луцької міськради.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити