image
 |  4 28 Жовтня 2018 | 15:18

В Шацькі озера випустили 700 кілограмів риби

Понад 700 кілограм риби випустили сьогодні, 25 жовтня 2018 року, в озера Люцимер та Велике Чорне, що знаходяться на території Шацького національного природного парку. Акцію здійснили в рамках реалізації Регіональної екологічної програми «Екологія 2016-2020». Серед присутніх - заступник голови облдержадміністрації Валентин Цьось.
Про це інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.
За його словами, для відновлення рибогосподарського потенціалу області шляхом зарибнення озер є надзвичайно важливим та водночас складним процесом.
– Відтворення популяції риб в природних умовах стає все більш складним, адже на це впливає чимало факторів: екологічні (замулення озер), зміни клімату, заростання водойм, а також браконьєрство. Якщо люди не будуть долучатися до зариблення озер, то природі важко самій відновити цей процес. До цього процесу долучилися в обласній адміністрації, Шацькій районній адміністрації та селищній раді, Шацький нацпарк, активісти та небайдужі рибалки району, котрі хочуть, аби на Шацьких озерах можна було відпочити та порибалити, – зазначив Валентин Іванович.

Тож, на переконання заступника голови ОДА, завдання Шацького НПП простежити, аби ця риба не потрапила у браконьєрські сіті. Саме тому рибалки-любителі протягом року також долучаються до патрулювання озер.
Слід зазначити, що  реалізацію екологічної програми «Екологія 2016-2020» з обласного бюджету виділили 100 тис. грн. Натомість, із районного – 20 тис. грн та 20 тис. грн виділила селищна рада. Загалом протягом року мають випустити приблизно 2 тонни риби різних видів. Між іншим, наступного разу планують закупити для зарибнення озер білого амура, котрий відомий здатністю очищати водойму від заростей.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скидання бомб на волинському полігоні перенесли на останні дні жовтня

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити