image
 |  2 6 Грудня 2018 | 09:30

В Україні відкрили нове газове родовище

Державна компанія «Укргазвидобування» заявила про відкриття нового газового родовища в Україні. Воно розташоване на території Харківської області.

На етапі геологічного вивчення з’ясувалося, що запаси відкритого родовища складають як мінімум 400 млн кубічних метрів. Перспективні ресурси родовища в цілому можуть скласти близько 3,7 млрд куб. м. 

Як повідомляє прес-служба компанії, родовище було відкрито в листопаді після завершення буріння і випробування пошукової свердловини, яка була закладена за результатами аналізу геологічної будови площі. Зараз компанія займається облаштуванням свердловини і введенням її в пробну експлуатацію. Також тривають пошуково-розвідувальні роботи на новому родовищі. 

«Укргазвидобування» зазначає, що це вже четверте нове родовище, яке було відкрито на території Харківської області. Їх перспективні ресурси становлять 8,2 млрд куб. м блакитного палива. 

Раніше повідомлялося, що в Україні на 5,5% збільшився видобуток нафти і практично на зростає видобуток газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянам нараховують додаткові платежі за газ, незважаючи на заборону Нацкомісії 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити