image
 |  5 22 Жовтня 2020 | 20:40

В Україні вперше за 15 років відновили видобуток золота і цинку

В Україні відновили видобуток дорогоцінних металів на Мужієвському золоторуднику в Закарпатті.

Про це повідомляє «Дзеpкало тижня».

За даними прес-служби Закарпатської ОДА, золотий рудник з підтвердженими запасами золота в с. Мужієво дозволяє Україні мати статус золотодобувної країни.

«Ми підтримали іноземного інвестора і запуск проекту з видобутку золота і поліметалів, що знаходяться на території Мужіївського родовища. Останній раз підприємство запускали в 2005 році, воно збанкрутувало, тому будь-які виробничі процеси тут не відбувалися», - йдеться в повідомленні.

Видобуток золота на руднику буде вести компанія Avellana Gold. Компанія буде переробляти 500 000 тонн руди і планує відраховувати в бюджет 250 млн грн щорічно.

Крім золота, компанія також буде добувати цинк. Розвідані запаси Мужіївського родовища оцінювалися в 55 тонн золота і 1 млн тонн цинку. Відзначається, що для регіону проект матиме екологічну складову, що дозволить позбутися від небезпечних відвалів, яких практично 130 тис. тонн і які сьогодні створюють проблему для екологічної системи регіону.

Раніше повідомлялося про те, що на Львівщині польська компанія видобуватиме газ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін призначив нового керівника Держмитслужби

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити