image
 |  4 1 Лютого 2021 | 22:46

В Україні за рік виявили чотири спроби продати дітей

У 2020 році виявлено чотири випадки торгівлі дітьми, як всередині країни, так і за кордон.

Про це у відповідь на інформаційний запит УНН повідомили у Департаменті міграційної поліції Національної поліції України.

“Відповідно до відомостей, отриманих від підпорядкованих підрозділів головних управлінь Національної поліції в областях та місті Києві, протягом 2019-2021 років останніми виявлено 8 випадків продажу дітей (неповнолітніх): 2019 рік - 4, які задокументовано ГУНП в Дніпропетровській і Хмельницькій областях (продаж всередині країни), а також у Львівській області та місті Києві (за кордон); 2020 рік - 4, виявлені працівниками підпорядкованих підрозділів ГУНП в Запорізькій - 2 (всередині держави та за кордон), Донецькій та Хмельницькій областях (у межах країни)”, - йдеться у відповііді на запит.

Протягом січня поточного року підрозділи міграційної поліції таких кримінальних правопорушень не задокументували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гладковський судиться із журналістами через розслідування часів Порошенка

Торік київські правоохоронці припинили діяльність групи осіб, які під прикриттям програми сурогатного материнства за грошову винагороду здійснювали переміщення новонароджених дітей за кордон.

У 2019 році стало відомо, що у Запорізькій області керівник інтернату торгував дітьми як робочою силою.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити