image
 |  7 16 Вересня 2021 | 19:33

В Україні змінилися ціни на продукти: що подорожчало

Міністерство аграрної політики та продовольства відзначає деяке зниження цін на продукти харчування в Україні за останній місяць.

За даними фінансово-економічного департаменту Мінагрополітики, на початку вересня спостерігається помітне зниження цін на крупи – у порівнянні з серпнем подешевшали ячмінні (-2%), кукурудзяні (-1%) і горохові групи (-1%).

Також спостерігається тенденція до зниження середніх цін на овочі.

"Так, відносно минулого року на 14% знизилися ціни на картоплю, а в порівнянні з минулим місяцем на 16% втратили в ціні морква і буряк, 7% – картопля, 4% – капуста і цибуля", – йдеться в повідомленні.

Ціни на вершкове масло, соняшникову олію і цукор за останній місяць залишилися стабільними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зареєстрували перші колекторські компаній

При цьому відбулося незначне подорожчання (на 4-5%) яловичини та свинини, курятини (на 3%) і молока вищого гатунку (на 2%).

Ціна на гречку:

Станом на 8 вересня 2021 року в українських супермаркетах знову зростають ціни на гречку - вартість за кілограм фасованої крупи сягає 80 грн, а на регульовані урядом соціальні сорти - в середньому 44 грн. Але до кінця року цінник може зрости ще більше.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити