image
 |  4 26 Листопада 2020 | 18:38

Великий «шухер» у Німеччині через незаконне працевлаштування українок польськими фірмами

У Німеччині провели масштабний рейд через нелегальне працевлаштування українок.

Як пoвідoмляє «Yavp.pl» з пoсиланням на DW, рейд проведела федеральна поліція в рамках розслідування масштабної справи щодо незаконного працевлаштування у Німеччині польськими фірмами громадян України.

Правоохоронці провели обшуки в 130 житлових і комерційних приміщеннях у 13 федеральних землях. Одночасно з обшуками на території Німеччини слідчі дії щодо 3-х головних підозрюваних провела й прокуратура Польщі.

Підставою для слідчих дій стало розслідування справи проти трьох громадян Польщі та пов'язаними з ними понад 70 особами на території Німеччини. Їх підозрюють у нелегальному перевезенні та незаконному працевлаштуванні іноземців, а також незаконному позбавленні і розкраданні заробітної плати.

Під час слідчих дій були вилучені носії даних, документи, вогнепальна зброя, боєприпаси, близько 60 тисяч євро готівкою і близько одного кілограма золота вартістю в кілька десятків тисяч євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Варшаві затримали 2-х українців та польку: продавали фальшиві дозволи на роботу і не тільки

Розслідування справи розпочалося близько трьох років тому, коли увагу правоохоронних органів викликали громадяни України, які під час свого перебування у Німеччині нібито з туристичною метою насправді працювали доглядальницями на замовлення компаній, до яких мали стосунок підозрювані. У поліції також зазначають, що крім відсутності необхідних дозвільних документів, наймані працівники з України не мали необхідної кваліфікації, щоб надавати послуги з догляду.

Загалом поліція розслідує близько 1400 випадків нелегального перебування та працевлаштування в Німеччині жінок з України. Як правило, вони були завербовані польськими фірмами, після чого їхні послуги пропонувалися вже німецьким замовникам за низькою ціною.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити