image
 |  2 13 Березня 2019 | 14:57

Верховна Рада розгляне петицію про легалізацію марихуани

Електронна петиція про легалізацію марихуани в Україні набрала потрібну кількість голосів для розгляду у Верховній Раді.

У зверненні вимагається законодавчо врегулювати доступ пацієнтів до препаратів з канабісу при лікуванні хронічного болю та ряду інших хвороб. Пропозицію підтримали понад 25 тис. осіб.

"По всьому світу активно здійснюється реабілітація конопель, бо там ніколи (на відміну від України) не припинялася наукова робота щодо вивчення лікувальних властивостей цієї рослини. Водночас, в Україні усі канабіноїди знаходяться у списку речовин, які не можуть бути використані в медицині та наукових дослідженнях. Чинним законодавством передбачено кримінальне переслідування вченим, за дослідження терапевтичної цінності канабіноїдів, і лікарям, що наважаться полегшити стан хворих, а також пацієнтам — за реалізацію права людини на доступ до ефективного лікування", - йдеться в тексті заяви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жувальна гумка і прохолодне повітря в квартирі: що робити при болі в горлі

"Потрібно врегулювати законодавство, яке заперечує наукову істину. Вимагаємо полегшити страждання пацієнтів і захистити право громадян на гідне життя та доступ до сучасного і ефективного лікування", - наголошується у зверненні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити