image
 |  2 9 Січня 2021 | 19:07

Вибух на магістральному газопроводі «Уренгой-Помари-Ужгород»: не виключають диверсії (ВІДЕО)

Вибух неподалік Лубен на Полтавщині стався на газопроводі “Уренгой-Помари-Ужгород”, який постачає газ до Європи.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ ДСНС у Полтавській області.

“Поблизу села Халепці Лубенського району стався вибух з подальшим горінням на газопроводі „Уренгой — Помари — Ужгород“. На місце аварії направлено 8 одиниць техніки та мобільну оперативну групу ГУ ДСНС України у Полтавській області”, — вказали у ГУ ДСНС.

За даними пресслужби ДСНС, розгерметизація газопроводу “Уренгой-Помари-Ужгород” з послідуючим факельним горінням сталася 9 січня о 15:53 на полі поблизу села Халепці Лубенського району на Полтавщині.

"О 16:05 перекрито подачу газу на дану ділянку. Попередньо жертв та постраждалих немає", - додали у ДСНС.

До гасіння залучено 40 рятувальників та 7 одиниць техніки ДСНС. Для особового складу ГУ ДСНС у Полтавській області оголошено “Збір-Аварія”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ62 жертви: біля берегів Індонезії в океан рухнув пасажирський літак, українців на борту не було (ВІДЕО)

Тим часом в Оператора ГТС України не виключають, що вибух міг статися внаслідок диверсії.

“Оператор ГТС України вживає дії відповідно до Плану локалізації та ліквідації аварійних ситуацій (ПЛАС) та вже повідомив про інцидент Нацполіцію, ДСНС, СБУ. Розслідування встановить ймовірні причини аварійної ситуації, включно з можливістю диверсії”, — йдеться в повідомленні Оператора ГТС України.

За даними ОГТСУ, експортний газопровід “Уренго-Помари-Ужгород”, збудований у 1982-1984 роках, з’єднав Уренгойське газове родовище та газові родовища півночі Західного Сибіру у Росії із українським Ужгородом та кінцевими споживачами Центральної та Західної Європи.

Газопровід “Уренгой-Помари-Ужгород” входить до Західного транзитного коридору системи магістральних газопроводів України.

За даними пресслужби, на місті інциденту працюють ремонтні бригади, наразі аварія локалізована. Небезпеки для мешканців сусідніх населених пунктів немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що нам готує Металевий Бик: дали прогноз на 2021 астральний рік

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити