image
 |  0 7 Серпня 2020 | 08:33

Вибух у Лівані: поліція Кіпру допитала росіянина у зв'язку з катастрофою у Бейруті (ВІДЕО)

Співробітники правоохоронних органів Кіпру виявили і допитали росіянина, у якого імовірно кілька років тому конфіскували судно, що перевозило велику партію аміачної селітри, що вибухнула 4 серпня в порту Бейрута.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на прес-секретаря кіпрської поліції Хрістоса Андреу, - зазначає УНН.

“З Інтерполу в Бейруті надійшов запит з проханням встановити місцезнаходження цієї людини і задати певні питання, пов’язані з вантажем”, — сказав він.

Представник поліції зазначив, що допит чоловіка проходив в його будинку на Кіпрі. Назвати ім’я людини прес-секретар відмовився.

Джерело в Службі безпеки Кіпру повідомило агентству, що мова йде про 43-річного росіянина Ігоря Гречушкіна. Reuters не зміг оперативно зв’язатися з громадянином Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти з'ясували силу вибуху в Бейруті: 10% вибухової потужності атомної бомби, скинутої на Хіросіму

Вибух у порту Бейрута стався ввечері 4 серпня. Пріоритетною версією події називаються зварювальні роботи, які проводилися на одному зі складів порту, де зберігалася конфіскована партія аміачної селітри. Жертвами вибуху стали понад 130 осіб, близько 5 тис. постраждали, десятки вважаються зниклими без вести.

Наслідки вибуху в Бейруті, 4 серпня 2020 року:

Влада Лівану повідомила, що вантаж був конфіскований у вересні 2014 року з судна під назвою Rhosus, яке перевозило його з Батумі в Мозамбік. Моряки, які працювали на судні, повідомили, що його власником був підприємець, уродженець Хабаровська Ігор Гречушкін, який проживає на Кіпрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глупота – велика сила історії! А в останньому столітті, так і взагалі її рушій, – Забужко про Бейрут і Чорнобиль

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити