image
 |  2 25 Червня 2020 | 21:39

Відкрите провадження за фактом вирубки лісів у Карпатах, що призвело до паводків

Прокуратурою Івано-Франківської області розпочато кримінальне провадження за фактами масового знищення рослинного світу, що ймовірно призвело до стихійного лиха на території Івано-Франківської та інших областей.

Про це інформує пресслужба прокуратури Івано-Франківської області.

«Прокуратурою Івано-Франківської області за матеріалами УСБУ в області розпочато кримінальне провадження за численними фактами незаконної порубки лісу, що призвело до значних паводків на території Івано-Франківської та інших областей (ст. 441 КК України)», - повідомили в пресслужбі.

Так, встановлено, що у червні 2020 року на території Прикарпаття випала понаднормова кількість опадів, внаслідок чого загинуло 3 особи, підтоплено більше 10 тис житлових будинків, зруйновано 150 км доріг та 90 мостів, пошкоджено 586 доріг та 169 мостів, знищено 4146 м берегоукріплення. Їх виникнення, ймовірно, стало можливим внаслідок масового знищення об’єктів рослинного світу, порубки лісів, неналежного здійснення лісогосподарської діяльності та невиконання заходів по охороні навколишнього природного середовища посадовими особами.

«На даний час тривають першочергові слідчі дії. Проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчому відділу УСБУ в області. Про хід його розслідування громадськість буде поінформовано додатково», - зазначили в прокуратурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стихія в західних областях зруйнувала понад 100 кілометрів автодоріг та 64 мости, – ДСНС

Нагадаємо, на заході держави внаслідок інтенсивних опадів та підйому рівнів води у річках призвели до значних руйнувань. У трьох областях на заході України, які постраждали від дощів та паводків, було евакуйовано або відселено 841 людину, а саме 136 — на Буковині, 157 — у Тернопільській області, 548 — на Прикарпатті.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити