image
 |  9 27 Грудня 2020 | 20:43

Виголосили вирок волинянину, який під час полювання убив чоловіка

Винесли вирок мешканцю села Великий Курінь, котрий обвинувачувався у вбивстві через необережність, допущену під час полювання.

Днями відбулося засідання суду за фактом цього фатального прецеденту, - повідомляє любешівська газета "Нове життя".

Трагедія сталася навесні цього року приблизно за один кілометр від села Гречища. Як ідеться у вироку, обвинувачений, грубо порушуючи заходи безпеки при поводженні з вогнепальною зброєю під час полювання на хутряну і копитну дичину, не маючи наміру позбавити життя людини та не передбачаючи настання суспільно небезпечних наслідків свого діяння, хоча повинен був і міг їх передбачити, під час недбалого поводження зі зброєю, проводячи заряджання мисливського карабіна «Маузер-98К», направивши ствол у напрямку перебування людини, переводячи перемикач запобіжника зброї в крайнє ліве положення, допустив здійснення одного пострілу. Куля влучила в іншу особу, котра перебувала приблизно за півтора метра, чим заподіяв потерпілому вогнепальне поранення голови, від якого той помер на місці події.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Любешівщині під час полювання смертельно поранили лучанина

До обставин, що пом’якшують покарання, суд відніс каяття обвинуваченого, який жалкує про скоєне, сплатив потерпілій 4999 гривень в якості часткової компенсації за шкоду, завдану кримінальним правопорушенням; а також з’явлення із зізнанням. Обставин, що обтяжують покарання, не встановлено.

Таким чином, суд ухвалив визнати мешканця Великого Куреня винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 119 Кримінального кодексу України, і призначити йому основне покарання у виді обмеження волі на строк чотири роки.

Також призначив додаткове покарання покарання у виді позбавлення права полювання строком на три роки.

Однак на підставі ст. 75 ККУ, наш краянин звільнений від основного покарання, якщо він протягом двох років іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 30 ударів по голові: росіянину за вбивство волинянки дали 9 pоків тюрми

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити