image
 |  0 25 Березня 2020 | 11:51

Виклик для Луцька: мер Франківська та чиновники віддадуть місячні зарплати на купівлю медобладнання для лікарень

Непопулярне рішення прийняли в Івано-Франківській мерії, щоб знайти кошти на купівлю апаратів штучної вентиляції легень для франківських лікарень.

Про це повідомив сьогодні міський голова Руслан Марцінків під час онлайн-інформування щодо боротьби з поширенням коронавірусу в Івано-Франківську.

«Вважаю, що сьогодні як ніколи нам треба купувати експрес-тести. А також ми замовили ПЛР-тести, які дають більшу точність, – сказав Марцінків. – Наше завдання – 100 тис. тестів, бо ніхто не може прогнозувати, скільки буде тривати карантин і скільки ця загроза буде тривати, бо може тривати і пів року. Єдиний шлях, який сьогодні проходять європейські країни, – достатня кількість тестів і постійно тестувати».

Він зазначив, що разом із заступниками та апаратом виконавчого комітету погодились на те, щоб піти у відпустку за власний рахунок, при цьому виконувати посадові обов’язки, а свої зарплати за цей період скерувати на купівлю необхідного медобладнання.

“Ми прийняли непопулярне рішення. Я дякую виконавчому комітету та своїм заступникам за розуміння. Наступний місяць всі заступники, начальники управлінь та міський голова будуть працювати за власний рахунок, – розповів Марцінків. – І два тижні за власний рахунок працівники виконкому будуть працювати”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще один нардеп у ВРУ, найімовірніше, заразився коронавірусом

Ці кошти спрямують, зокрема, на купівлю 100 тисяч тестів та 10 апаратів штучної вентиляції легень.

За словами Руслана Марцінківа, меценати допомогли придбати три апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ) для обласної інфекційної лікарні. Окрім того, у першу міську клінічну лікарню на вул. Матейки поступив апарат ШВЛ і проводиться його тестування. Ще три апарати ШВЛ для Центральної міської клінічної лікарні на вул. Мазепи очікують до кінця тижня. Наразі опрацьовується контракт на поставку 10 апаратів ШВЛ до Івано-Франківська.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити