image
 |  0 18 Жовтня 2021 | 08:42

Влада Кабо-Верде, де «ховається» Поклонська, видала США посланця Мадуро

Влада острівної африканської держави Кабо-Верде екстрадувала в США громадянина Венесуели, бізнесмена Алекса Сааба, незважаючи на те, що він мав дипломатичний статус посланця Ніколаса Мадуро.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на суботнє повідомлення радіо Кабо-Верде.

Сааб звинувачується у відмиванні грошей в інтересах режиму венсесуельского президента Ніколаса Мадуро, якого Вашингтон не визнає легітимним главою держави.

Екстрадований мав в Кабо-Верде статус спеціального посланника Мадуро.

Рішення про те, що він може бути виданий США, прийняв у вересні Конституційний суд країни.

Сааб був заарештований за виданим США міжнародним ордером в аеропорту на острові Сал в Кабо-Верде в червні минулого року, коли його літак здійснив посадку для дозаправки на шляху з Венесуели в Іран.

Влада Венесуели оголосила протест, вказавши на дипломатичний статус Сааба, однак суди в Кабо-Верде не прислухалися до цих аргументів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині судили «працівницю соцслужб», що обікрала людей

Як нагадує "УП", Президент Росії Володимир Путін призначив Наталію Поклонську послом Росії в Кабо-Верде. Поклонська в 2014 році перейшла на сторону окупантів і отримала тоді крісло "прокурорки Криму".

Україна оголосила Поклонську в розшук за держзраду, сепаратизм і захоплення влади.

Офіційний Київ підняв перед урядом Кабо-Верде питання злочинної діяльності Наталії Поклонської. У МЗС України попередили Поклонську, що сховатися не вийде навіть у Африці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 18 жовтня. Цей день в історії: київська княгиня Ольга прийняла обряд хрещення (відеоверсія)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити