image
 |  4 2 Грудня 2021 | 23:01

Влада Каменя-Каширського не в змозі впоратися з паліями сміття на полігоні відходів

Жителі Камінь-Каширської громади розповідають, що на сміттєвому полігоні «Силікатний» спалюють відходи.

Відео доказ опублікувала газета «Полісся».

Як розповів чоловік, привізши 12-го листопада непотріб на санкціоноване сміттєзвалище, застав апокаліптичну картину: «Страшенний сморід плавленої гуми та пластмаси виїдав очі, довкола вирували чорні стовпи диму, якісь «аборигени» (бо обличчя людей були аж чорні від сажі) підживляли вогнища все новими партіями мотлоху. Таким чином невідомі особи, очевидно добували металобрухт: все зайве вигорить, а метал можна повибирати з попелу».

Але найбільше його вразило те, що працівники комунгоспу, котрі здійснювали контроль та облік самовивозу сміття, не помічали порушників, які забруднювали атмосферу продуктами горіння предметів, котрі мають утилізовуватися шляхом захоронення. Нагадаємо, згадана послуга стала віднедавна платною, тариф за її надання становить 22,42 гривні за один метр кубічний привезеного непотребу. Розрахунок здійснюється одразу на місці, клієнтові надають квитанцію про оплату.

«Потім скажуть, що кошти, сплачені людьми за самовивіз, витрачені на техніку, яка культивуватиме сміття. Однак яке саме? Якщо воно одразу згоряє й отруює довколишнє середовище. З таким успіхом ми самі можемо палити мотлох вдома. Але це незаконно та надто шкідливо!», — обурюється громадянин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мерія Камінь-Каширського викрила місце розміщення кризової кімнати

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Камінь-Каширська прибере ОТГ за півтора мільйона

Про цю проблему в Камінь-Каширському комунальники знають і, зазначають, у міру можливостей намагаються з нею боротися та слідкують за тим, щоб на території не було сторонніх. Як зауважив директор підприємства Ігор Каденчук, особисто неодноразово спроваджував із полігону як добувачів металу, так і паліїв-дебоширів. Однак за всіма встигати важко. Щодо останньої, озвученої жителем громади, ситуації — пообіцяв з’ясувати всі обставини та встановити, хто й що палив.

«Ніяких розпоряджень спалювати відходи працівники комунгоспу однозначно не отримували. Ці дії вчиняють громадяни, які не мають стосунку до підприємства. Всю добу сидіти на сміттєзвалищі й пильнувати таких порушників не завжди є змога. Адже територія чимала для одного комунальника, який виконує декілька функцій одночасно. Та завдяки появі чергових, люди хоча б довозять мішки до місця призначення, бо часто викидали їх дорогою в меліоративні рови. Згодом на полігоні встановимо відеонагляд. Це значно спростить контроль над подібними випадками й, сподіваємося, допоможе вирішити це питання остаточно. Окрім того, розбиратися з порушниками будемо залучати правоохоронців та екологів», — зазначив Ігор Миколайович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Каменя-Каширського Пась не здатний навести лад із автохамами?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити