image
 |  0 1 Квітня 2022 | 14:53

Волиньрада просить уряд і НБУ підтримати аграрний бізнес

Депутати Волинської обласної ради звернулися до Кабінету Міністрів України, голови Національного банку України щодо виконання постанови Кабінету Міністрів України від 12 березня 2022 року № 274 в умовах воєнного часу з метою забезпечити підтримку фермерів.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

У зверненні йдеться, що 12 березня 2022 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 274 щодо спрощення фінансової державної підтримки суб’єктів малого та середнього підприємництва. В умовах воєнного часу вказаний документ досить важливий для ведення бізнесу, адже, передбачає введення пільгових ставок кредитування для суб’єктів господарювання агропромислового комплексу, забезпечення сталого проходження весняно-польових робіт та подолання продовольчої кризи. Наголошуємо, що Волинь є знаним аграрним регіоном України, сільгоспвиробники області розпочали посівну вчасно незалежно від умов в яких сьогодні перебувають.

"Проте, нажаль, змушені констатувати, що на теренах області, вищезазначена Постанова не працює. Банківські установи України, яким відповідно до додатку до Постанови № 374 від 27 березня 2022 року «Про надання державних гарантій на портфельній основі у 2022 році» передбачені державні гарантії відмовляються кредитувати волинський бізнес. Під приводом недосконалостей нормативно-правової основи відбувається прямий саботаж рішень Уряду".

Депутатський корпус Волинської обласної ради звертається до Кабінету Міністрів України, Міністра аграрної політики та продовольства України, голови Національного банку України, в умовах воєнного часу:

  •  спільно, в найкоротші терміни розробити Порядок реалізації Постанови Кабінету Міністрів України № 274 від 12 березня 2022 року, усунувши усі бюрократичні перепони, що заважають її практичній реалізації;
  •  вжити заходів реагування до державних та комерційних банків України з метою негайного виконання вищезазначеної Постанови;
  •  розробити механізми впливу на конкретні випадки відмов фінансовими інституціями аграрним підприємствам в реалізації Постанови.
"Кожен з нас повинен пам’ятати, що війна завдає величезної економічної шкоди нашій державі. Ті, хто сьогодні перебуває на передовій, повинні бути впевнені, що вони – не одні, що у будь-яку хвилину вони можуть сподіватися на нашу з вами допомогу і підтримку. Для них надзвичайно важливо знати, що позаду міцний і надійний тил. Ми зобов’язані підтримати наших захисників. Маємо згуртуватися і дати гідну відсіч ворогові, показати, що ми разом, ми сильні і гідні своєї країни. Ми – свідома цивілізована нація, яка здатна себе захистити і з якою потрібно рахуватися", - сказано у зверненні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити