image
 |  0 30 Грудня 2018 | 09:11

Волиньрада вимагає від Гройсмана і Парубія виділити на добудову шахти №10 «Нововолинська» 150 мільйонів

Волинська обласна рада скерувала Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману та Голові Верховної Ради України Андрію Парубію звернення щодо сприяння у завершенні будівництва шахти № 10 «Нововолинська».

Як повідомляє «ВолиньUA», у зверненні зокрема йдеться про те, що лише 4 з 33 державних шахт, що знаходяться на підконтрольній Україні території, є прибутковими. Усі ці негативні явища відбуваються на фоні зростаючої соціальної напруги та регулярних протестних акцій гірників.  

«Особливу тривогу у цьому зв’язку викликає ситуація, що складається навколо шахти № 10 у місті Нововолинську. Це єдине підприємство гірничодобувного комплексу, яке будується в Україні за часів її незалежності. Його розвідані запаси становлять близько 40 млн тонн вугілля. Готовність першої черги шахти до запуску складає 89 відсотків і знаходиться на завершальному етапі. Однак, упродовж останніх років на будівництво цього об’єкта з Державного бюджету виділяються вкрай незначні суми», – йдеться у зверненні.

Зокрема, Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» видатки за бюджетною програмою КПКВК 1101530 «Державна підтримка будівництва шахти № 10 «Нововолинська» передбачені лише у розмірі 10 млн грн. У проекті Державного бюджету України на 2019 рік, розробленому Кабінетом Міністрів України, на цю програму планується спрямувати 25 млн грн. Очевидно, що такі незначні кошти не дадуть змогу продовжувати будівельно-монтажні та прохідницькі роботи, забезпечити підтримку підприємства у безпечному стані, зберегти колективи шахтобудівельників та пом’якшити соціальну напругу серед багатотисячного колективу гірників міста Нововолинська. Лише для безперебійного та якісного обслуговування шахтних комплексів необхідно, за відповідними розрахунками, не менше 55 млн грн.

«Розглядаючи цей об’єкт економічно та соціально значущим як в масштабі регіону, так і держави в цілому, депутати Волинської обласної ради звертаються до Верховної Ради України з проханням підтримати завершення будівництва вугледобувного підприємства «Шахта № 10 «Нововолинська» шляхом передбачення у Державному бюджеті України на 2019 рік видатків у розмірі 150 мільйонів гривень», – наполягають депутати Волиньради. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пирожик нагадав Бондару, яку державну посаду той отримав від Януковича

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити