image
 |  5 25 Жовтня 2019 | 22:33

Волиньрада вимагає відновити фінансування компенсацій за пільговий проїзд пільговикам

Волинська обласна рада прийняла звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо пільгових перевезень громадян пасажирським автомобільним транспортом.

Відповідне рішення внесла на розгляд сесії профільна комісія обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства, яку очолює свободівець Юрій Цейко.

"Ситуація на ринку пасажирських перевезень пільгових категорій населення, яка склалася у Волинській області, є вкрай невизначеною. До нас, як депутатів Волинської області, надходять численні звернення мешканців щодо порушення їх права на пільгове перевезення автомобільним транспортом загального користування. Разом з тим, підприємці, які надають послуги з перевезення пасажирів на міських, приміських та міжміських маршрутах загального користування, не мають можливості в повному обсязі забезпечити перевезення соціально незахищених верств населення", - йдеться у зверненні.

Станом на 01.17.2019 в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб Волинської області, які мають право на пільги, обліковано 314,6 тис. осіб. Обсяг коштів, необхідних для забезпечення такої виплати, становить орієнтовно 15,6 млн грн щомісяця. Місцеві бюджети не в змозі забезпечити цей фінансовий ресурс.

Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік » видатки у вигляді субвенцій місцевим бюджетам на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян не передбачені. На сьогодні, згідно з діючими законодавчими вимогами кошти на відшкодування витрат перевізникам, які здійснюють перевезення пільгових категорій громадян, мають надаватися з місцевого бюджету, та через відсутність механізмів (і самих коштів) питання забезпечення перевезення пільгових категорій громадян потребує вирішення на загальнодержавному рівні.

"Враховуючи вищевикладене, з метою недопущення розростання соціальної напруги в цілому, просимо відновити фінансування компенсацій за пільговий проїзд окремих категорій громадян за рахунок субвенції з Державного бюджету, передбачивши відповідну субвенцію у Державному бюджеті України на 2020 рік", - просять обранці Волинської громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стратегічне підприємство просять передати у власність Волинської громади

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити