image
 |  5 24 Жовтня 2019 | 13:46

Волинська облрада підтримала звернення щодо заборони продажу землі сільгосппризначення

Волинська обласна рада підтримала звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо ринку землі сільськогосподарського призначення, в якому йде мова про заборону торгівлі землею.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

"Ми, депутати Волинської обласної ради, звертаємося до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України з проханням утриматися від поквапливого прийняття рішення, яке зачіпає інтереси десятків мільйонів наших співвітчизників. Форсування процесу запровадження ринку землі може призвести до небажаних наслідків та зростання соціально-політичної напруженості в країні.

Українська земля рясно скроплена кров’ю багатьох поколінь наших Героїв, за неї боролись і віддавали свої життя десятки мільйонів українців. І сьогодні на Донбасі новітні Герої України ціною своїх життів захищають українську землю від московського агресора. Тому ми, як частина української нації, усіх – «і мертвих, і живих, і ненарожденних» – не маємо морального права розпродати надбання нації, за яке боролися покоління українців і яке маємо передати у спадок нашим нащадкам.

За існуючих реалій ми – проти продажу землі сільгосппризначення. Тільки в таких умовах українці будуть господарями на своїй землі".

Читайте також: Волинська обласна рада підтримала звернення про недопущення реалізації «формули Штайнмаєра»

Депутати вимагають від Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України:

1. Заборонити в Україні торгівлю землею сільськогосподарського призначення, крім можливості її продажу виключно державі, – особами, які законним способом набули право власності на ці землі. Надавати землі сільгосппризначення у довгострокове володіння українським громадянам із правом родинного успадкування. Не дозволяти права власності на землю іноземцям та особам без громадянства.

2. Гарантувати право приватної власності на присадибні земельні ділянки, землі сільгосппризначення, отримані під час розпаювання, одержані в спадщину, даровані чи відступлені прямими родичами та ті, що перебувають під житловими будинками й іншою нерухомістю.

3. Провести інвентаризацію усіх земель.

4. Завершити процедуру передачі земель за межами населених пунктів об’єднаним територіальним громадам.

5. Сформувати спеціальну інституцію, яка буде вести системний облік та контроль операцій щодо оренди, купівлі-продажу та цільового використання землі (в т.ч. формування єдиної нотаріальної бази даних).

6. Забезпечити еколого-технологічний моніторинг використання земель та розробити систему санкцій за порушення норм і правил.

7. Розробити та забезпечити дієву реалізацію державних цільових програм підтримки вітчизняного сільгоспвиробника, зокрема стимулювання розвитку кооперативів та сімейних фермерських господарств, гарантувати їх фінансове забезпечення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити