image
 |  9 29 Березня 2020 | 08:48

Волинська ОДА запустила 17 карантинних постів, які, по суті, нічого не контролюють

17-ть карантинних постів облаштовує на Волині обласний оперативний штаб з ліквідації надзвичайної ситуації медико-біологічного характеру, їх розташують по периметру області і на в'їздах до Луцька, розповіла заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак. Такі міри пов'язані із тим, що область є прикордонною, каже вона.

На вулиці Дубнівській у Луцьку, що є межею міста, облаштували один з карантинних постів. Тетяна Щербак каже: на цих пунктах цілодобово працюватимуть представники патрульної поліції, Нацгвардії, рятувальники та медики. Навколо обласного центру буде 9 постів – на кожному виїзді.

Заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак: "Це превентивна міра, яка ніяким чином не обмежує людей у пересуванні. Це лише для контролю транспортних засобів і людей, які в ньому знаходяться."

Нині служби, які будуть забезпечувати роботу карантинних постів, узгоджують протоколи спільних дій, каже Тетяна Щербак. По тому на постах почнуть зупиняти увесь транспорт та перевірятимуть стан здоров'я водіїв і пасажирів.

Заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак: "Мусимо перевіряти всіх людей. Як що буде температура чи ознаки, за якими лікарі будуть вимушені її додатково оглянути, то вони будуть це робити. Вибачення просимо у людей за незручності."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На карантинних постах Волині відсутні прилади для вимірювання температури

Медсестра Юлія, яка готується до роботи на карантинному посту, не на камеру розповіла, має засоби індивідуального захисту, термометр та тонометр. Лікар-пульмонолог Олег Яковенко напередодні розповів Суспільному, як правильно дезінфікувати власне авто.

Лікар-пульмонолог Олег Яковенко: "Як що ви власну автівку помили, ви спокійно можете її обробити і антисептиком, протерти руль, ручку, тощо. Особливо, якщо у вашій машині поруч з вами їхала якась людина, а ви не знаєте історії життєвого маршруту цієї людини, де вона була до того, з ким контактувала, чи здорова. Протріть ту ж саму рукоятку після контакту іншої людини яка була у вашій машині."

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити