image
 |  2 15 Вересня 2020 | 12:07

Волинська ОТГ протягом 3 років не може створити службу у справах дітей

Волинський окружний адміністративний суд, задоволивши позов Маневицької місцевої прокуратури в інтересах держави до Копачівської сільської ради Рожищенського району, визнав протиправною бездіяльність органу місцевого самоврядування та зобов’язав утворити у складі виконавчих органів ради службу у справах дітей.

Про це інформує пресслужба прокуратури Волинської області.

Прокурори з'ясували, що у 2017 році створено Копачівську об’єднану територіальну громаду, до складу якої увійшло 14 населених пунктів.

На території ОТГ проживає 1537 дітей, у тому числі діти-сироти, діти, які опинилися у складних життєвих обставинах, та діти, позбавлені батьківського піклування.

Проте Копачівська сільська об’єднана територіальна громада упродовж трьох років не створила службу у справах дітей, чим порушувала вимоги чинного законодавства та не виконувала належним чином повноваження із забезпечення, дотримання та захисту прав дітей.

Втрутившись у ситуацію, прокурори домоглися визнання такої бездіяльності протиправною та зобов’язання органу місцевого самоврядування утворити у складі виконавчих органів ради службу у справах дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фонтан на Театральному майдані Луцька не вдалось облаштувати через карантин та антимонопольний комітет

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити