image
 |  4 14 Вересня 2020 | 21:39

Волинські митники вилучили у білоруса товар на 200 тисяч гривень

Одяг, сумки та іграшки громадянин Білорусі нелегально хотів перевезти через митний пост «Доманове».

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Волинська митниця Держмитслужби.

Вантажний автомобіль їхав з Республіки Литва, через Білорусь до України. У поданих до митного контролю документах зазначалося, що в машині "одяг та меблі", які були у використанні, на суму 16883,50 Євро. Під час митного огляду виявили прихований новий товар в поліетиленових мішках.

Таким чином, менеджер компанії відправникам Республіка Литва, через водія, громадянина Республіки Білорусь вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю товару загальною вартістю майже на 200 тисяч гривень.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч. 1 ст. 483 «Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю» Митного кодексу України.

Працівниками Волинської митниці Держмитслужби складено протокол про порушення митних правил, відповідно до якого товар вилучено до рішення суду.

За порушення Митного кодексу винуватцю може загрожувати штраф в розмірі 100 відсотків вартості товарів, з конфіскацією товару та автомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині назвали ім'я перевізника, який відмовляє у пільговому проїзді

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити